WAT WE DOEN

Herontwikkeling ‘Blauwe Wetering’

In opdracht van Cobraspen is een voorstel gedaan voor de transformatie en herontwikkeling van het kantoorgebouw ‘Blauwe Wetering’ aan de Richard Holkade in Haarlem tot woongebouw. Dit sluit aan bij de huidige economische ontwikkelingen en de behoefte aan woonruimte voor starters in de stad. Het ontwerp bestaat uit een mix van 430 relatief kleine woningtypen voor jonge, stedelijke professionals volgens een Amerikaans concept (Green Star Condominium). Dit innovatieve concept is gericht op het stimuleren van sociale ontmoetingen en activiteiten.

De bestaande structuur van het gebouw wordt behouden en blijft herkenbaar als een totaalcomplex, maar door het gebruik van verticale lijnen en warme materialen krijgt het ook het karakter van een woongebouw.

Bij het ontwerp is rekening gehouden met de ambities van het Masterplan voor de entree van Haarlem. De sleutel tot de transformatie is het plan om het bestaande gebouw uit te breiden met twee extra lagen. Door midden in het blok extra hoogte te creëren, krijgt de entree van Haarlem een eigen gezicht.

Waar

Richard Holkade, Haarlem (Nederland).

Wat

Herontwikkeling kantoorgebouw ‘Blauwe Wetering’.

Uniek

Met de verbouw en het deels verhogen van dit gebouw krijgt de entree van Haarlem een eigen gezicht.

Wauw

Dit innovatieve concept is gericht op het aanmoedigen van sociale ontmoetingen en activiteiten. Het gaat om starterswoningen voor zowel huur als koop.

BLAUWE WETERING

Type appartementen

40 – 49 m²
209 appartementen

50 – 64 m²
183 appartementen

65 – 79 m²
24 appartementen

80 – 100 m²
13 appartementen

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Neem contact met ons op!

Blauwe Wetering

string(94) "429 appartementen
Koop & huur
Duurzaam & groen
Flexibele werkplekken"
HET LAATSTE

Nieuws