WAT WE DOEN

Herontwikkeling ‘Blauwe Wetering’

429 duurzame appartementen in Haarlem 

Met de herontwikkeling van kantoorverzamelgebouw ‘Blauwe Wetering’ aan de Richard Holkade in Haarlem-Oostgeeft de Cobraspen Groep gehoor aan de groeiende vraag naar starterswoningen in de Haarlem. Begin juni 2019 ondertekenden Luigi Prins van de Cobraspen Groep en wethouder Floor Roduner van de gemeente Haarlem hiervoor de Anterieure OvereenkomstDe nieuwe woonbestemming zal 429 appartementen opleveren waarbij duurzaamheid een hoofdrol speelt.  

Duurzame starterswoningen 

In de huidige woningmarkt is het voor starters nagenoeg onmogelijk om een fijne, enigszins betaalbare, woning te vinden. Naast de huizenprijzen zijn ook de kosten voor elektra en gas exponentieel gestegen. Cobraspen Groep wil met het project ‘Blauwe Wetering’ starters de kans geven om in Haarlem te wonen.  

Woonproject Blauwe Wetering wordt hoogwaardig gebouwd, met oog voor duurzaamheid. Door het complex uit te rusten met verschillende duurzame installaties en zonnepanelen, krijgen de woningen energielabel A+++, zijn ze volledig gasloos en worden energiekosten tot een minimum beperkt. Op het dak is, naast de zonnepanelen, ruimte aangelegd voor groen.

Een fijne leefomgeving in de Blauwe Wetering 

Blauwe Wetering moet een fijn en leefbaar woonproject worden. Een veilige woonomgeving met veel groen, waar bewoners elkaar kennen en kunnen ontmoeten.  Zo komt er een groen, centraal plein met terrassen langs het water. Naast het plein zullen er ook veel gezamenlijke faciliteiten komenwaaronder een ontmoetingsruimte en een café, kantoorwerkplekken, een fitnessruimte en een wasserette. Bij het complex wordt voldoende ondergrondse parkeergelegenheid gecreëerd voor bewoners en bezoekers, inclusief oplaadpunten voor elektrische auto’s. Daarnaast zijn er deelauto’s beschikbaar voor alle bewoners van Blauwe Wetering. 

Veelzijdig wonen in Haarlem 

Haarlem is door zijn veelzijdigheid en ligging al jaren populair. Het heeft een prachtig historisch centrum en is dankzij de pittoreske straten, unieke hofjes en divers winkelaanbod een heerlijke stad om in te wonen. Niet voor niets is Haarlem al meerdere jaren op rij verkozen tot Beste Winkelstad en Gastronomische Hoofdstad. Ook wat betreft natuur en ontspanning zit men goed in Haarlem, er zijn mooie stadsparken te vinden en in de zomer heerst er een gezellige drukte op en aan het Spaarne. Uniek aan Haarlem is ook dat het strand op fietsafstand ligt. Zowel Zandvoort aan Zee als Bloemendaal aan Zee kunnen met een halfuurtje fietsen langs de duinen worden bereikt. Ook Amsterdam en Schiphol Airport zijn goed bereikbaar vanaf appartementencomplex ‘Blauwe Wetering’. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is de bereikbaarheid uitstekend.  

 

Waar

Richard Holkade, Haarlem (Nederland).

Wat

Herontwikkeling kantoorgebouw ‘Blauwe Wetering’.

Uniek

Met de verbouw en het deels verhogen van dit gebouw krijgt de entree van Haarlem een eigen gezicht.

Wauw

Dit innovatieve concept is gericht op het aanmoedigen van sociale ontmoetingen en activiteiten. Het gaat om starterswoningen voor zowel huur als koop.

BLAUWE WETERING

Type appartementen

40 – 49 m²
209 appartementen

50 – 64 m²
183 appartementen

65 – 79 m²
24 appartementen

80 – 100 m²
13 appartementen

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Neem contact met ons op!

Blauwe Wetering