FULL-SCALE PROJECTEN

Hotelplan Haarlem

Overnachten met allure

De voormalige meisjesschool is een ontwerp van stadsarchitect Jacques Leijh en is een beschermd stadsgezicht. De natuurstenen gevel, met indrukwekkende risalto, is voorzien van Toscaanse halfzuilen en fronton – en daarin schuilt precies de oorsprong van de naam van het nieuwe hotel. Hotel Palazzo, Italiaans voor paleis, brengt ‘la dolce vita’ naar Haarlem. Genieten van het leven en al het moois dat de historische Spaarnestad te bieden heeft.

Van origine fungeerde Prinshendrikhof als meisjesschool, iets wat tot op de dag van vandaag terug te zien is in subtiele, historische details. Jaren later deed het karakteristieke gebouw dienst als kantoorpand. De volgende bestemming is er één van Italiaanse grandeur en expressionisme. Paradijsvogels kunnen hun vleugels uitslaan in het nieuwe Hotel Palazzo.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Hotel Palazzo wil het verschil maken. In beleving én samenwerking. Door nadrukkelijk de samenwerking te zoeken met lokale ondernemers en restauranthouders wil het hotel de karrenvracht aan Haarlemse specialiteiten en kwaliteiten optimaal benutten en voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk maken. Oók als het gaat om werkgelegenheid.

Door te kiezen voor een combinatie van ervaren personeel (55-plussers) en aanstormend horecatalent, wil Hotel Palazzo bovendien de arbeidsmarkt een duurzame impuls geven.

OBJECT

Highlights

Hotelplan voor circa 45 kamers

Historisch pand

Restaurant, bar & drijvend terras

Locatie Hotelplan Haarlem

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Neem contact met ons op!

Het laatste

Nieuws