In uitvoering

Grootse renovatie voor Htel

Cobraspen trekt alles uit de kast voor de renovatie van Htel Serviced Apartments. Er volgt een grote energielabel verbetering als gevolg van een duurzaamheid update. Met deze ingrepen maken wij het pand en de woningen weer klaar voor de toekomst.

Verduurzaming
Tijdens de renovatie van Htel Serviced Apartments wordt flink de handen uit de mouwen gestoken om de energieprestaties en duurzaamheid naar een hoger niveau te tillen. We maken een sprong van energielabel C naar energielabel A wat leidt tot energiebesparing van 55%.

De dichte geveldelen worden extra geïsoleerd en de ruiten worden vervangen door het nieuwe HR++ glas. Deze updates maken de toepassing van een collectieve lucht/water-warmtepomp mogelijk voor zowel koeling als verwarming, via hybride convectoren, die het gebruik van aardgas tenietdoen.

Met het gebruik van indirecte boilers (2x 1500L) wordt deze warmte ook ingezet voor warm tapwater dat dankzij de circulatieleiding vrijwel direct beschikbaar is uit de kraan.

Frisse lucht wordt op constante wijze aangeleverd via zelfregelende ventilatieroosters en mechanische afzuiging.

Ook de elektriciteit pakken we aan. Er komt een groot aantal zonnepanelen in de gevel, gericht op het zuiden. Door de panelen een stukje van de gevel vandaan te monteren, zorgen we voor een natuurlijke koeling. Hierdoor behalen we een optimaal rendement. Daarbij vormen de panelen een schijnbare raamverdeling die aansluit bij het ritme van de huidige gevels. Hiermee blijft het karakter van het pand intact.

Vernieuwing
Ook de appartementen zelf worden onder handen genomen. De woningen krijgen een interieur update. Zo ontvangen ze een moderne keuken, nieuwe badkamer en worden er erkers toegevoegd voor licht en gevoel van ruimte. Met deze ingrepen verbetert de woonkwaliteit voor de lange termijn.

Oplevering
De renovatie wordt in twee fasen uitgevoerd. Hierdoor blijft een deel van de appartementen altijd beschikbaar. Tijdens de eerste fase worden 133 appartementen gerenoveerd, met een geplande oplevering in november 2023. De overige 100 appartementen volgen direct hierna met een verwachte oplevering in Q1 2025.

Waar

Laan van de Helende Meesters 421.
1186 AL Amstelveen.

Wat

Volledige renovatie en duurzaamheid update van het pand.

Samenwerkingen

Common Affairs (architect)
BBN (projectmanagement)
Nelissen (installatie-/akoestiek-/brandadviseur).

Historie
Het originele pand aan de Laan van Helende Meesters 421 is in de jaren ’70 neergezet. De appartementen van ca. 45 m2 werden verhuurd aan het hogere segment, met name aan stewardessen. Begin 2000 kwam de ABN Bank met de vraag of er appartementen beschikbaar waren voor de huisvesting van hun werknemers. Cobraspen is toen begonnen met de verhuur van 10 Business suites. Hieruit is Htel Serviced Apartments ontstaan; de eerste aanbieder in werknemers huisvesting in Nederland. Met een strategische locatie dichtbij Amsterdam Airport Schiphol en de Zuidas is Htel Serviced Apartments nog altijd een uitstekende locatie voor zakenreizigers. 

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Neem contact met ons op!

Locatie van Htel Serviced Apartments