WAT WE DOEN

De transformatie van het Poortgebouw

Het Poortgebouw is – zoals de naam al een beetje doet vermoeden – de toegangspoort naar SugarCity. In de dagen van de CSM-Suikerfabriek was het een distributiecentrum. Na een grootschalige renovatie is het gebouw in 2023 opgeleverd als unieke bedrijfslocatie!

De transformatie

Tijdens de grootschalige renovatie stonden duurzaamheid en authenticiteit centraal. Zo is de bekisting, die vroeger werd gebruikt, aangevuld en hersteld waar nodig. Door het gebruik van de originele en ruwe materialen heeft het Poortgebouw zijn karaktervolle uitstraling behouden en is het een werkomgeving met een unieke look en feel.

In 2023 is het Poortgebouw opgeleverd en biedt nu een dynamische werkomgeving voor bedrijven. De ruimtes beschikken over grote raampartijen die voor veel lichtinval zorgen en een uniek uitzicht bieden over het SugarCity terrein.

Er is 1.684 m² aan bedrijfsruimte beschikbaar, verdeeld over drie etages. Deze etages zijn bereikbaar via de trap of personenlift.

Alle ruimtes zijn voorzien van de nieuwe HR++ beglazing, klimaatinstallatie met duurzaam karakter, vloerverwarming en alle basis elektra om direct aan de slag te kunnen. Elke verdieping heeft een eigen toiletgroep.

Historie
Van 1863 tot aan de sluiting in 1992, was dit het terrein van de CSM-suikerfabriek. Suikerbieten werden verwerkt tot suiker en gedistribueerd. Het Poortgebouw was in deze dagen het distributiecentrum. Een strategische locatie; aan de poort konden de (vracht)wagens snel worden ingeladen.

Op de tweede etage was het directiekantoor gevestigd. Vanaf deze locatie konden ze het terrein goed overzien. Op de derde etage was destijds de kantine gevestigd. Hier konden de medewerkers van de suikerfabriek genieten van hun lunch.

Waar

Haarlemmerstraatweg 13C.
1165 MJ Halfweg.

Wat

Transformatie van de fabrieksruimte naar duurzame bedrijfsruimtes.

Uniek

Kentie & Partners Achitekten (architect)
BBN (directievoering)
Nelissen (installatie-/ akoestiek-/ brandadviseur)
Bouwgroep Horsman & Co (aannemer)

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Neem contact met ons op!

Locatie van het Poortgebouw