Afgerond

De transformatie van Villa Rodesteijn

Aan de Mollaan, midden in het Bloemendaalse Duin en Daal, staat Villa Rodesteijn. Deze prachtige villa uit 1901 is een gemeentelijk monument en met veel passie en gevoel voor detail getransformeerd in zes luxe appartementen. De historisch elementen die het pand zijn charme geven zijn bewaard gebleven en waar nodig met zorg hersteld. Verleden, heden en toekomst vinden elkaar terug op deze prachtige locatie, omringd door de bomen die al vele generaties hebben zien komen en gaan.

Een ware metamorfose
Na jarenlang als kantoorvilla te hebben gediend heeft Cobraspen Groep de oorspronkelijke woonbestemming aan Villa Rodesteijn terug te geven. Het vooraanstaande bureau Kentie & Partners Architekten heeft het ontwerp gemaakt voor de transformatie van kantoor naar comfortabele appartementen. Met oog voor de bestaande details ontwerpt het architectenbureau zes stijlvolle appartementen. Hiervoor onderging de binnenzijde van de villa een ware metamorfose.

Om een volwaardige woning in het souterrain te realiseren, is de vloer opengebroken, waarna er een flink stuk is uitgegraven. Dit werd gedaan om extra hoogte te creëren. Ook in de tuin is een stuk afgegraven om voor de souterrain-woning een gelijkvloers terras aan te leggen.

Veel van de karakteristieke kenmerken van Villa Rodesteijn zijn gebleven, zoals de grote raampartijen, de Jugendstil kenmerken in de gevels en de unieke kapconstructie in het penthouse. Bij de transformatie van kantoorvilla naar appartementen is uiteraard rekening gehouden met alle moderne woonwensen. Zo zijn de appartementen bereikbaar per lift en is er een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd, zonder afbreuk te doen aan de originele schoonheid van het pand. Tijdens de werkzaamheden zijn de oude beukenbomen, die onderdeel zijn van het leven in Villa Rodesteijn, gespaard gebleven.

Unieke appartementen
Het resultaat van al deze inspanningen zijn zes unieke appartementen, die het leven in Villa Rodesteijn weer terugbrengen. Ieder appartement beslaat één woonlaag inclusief souterrain en penthouse.

De woningen zijn van alle moderne woongemakken voorzien en beschikken over een prachtig uitzicht met ruime daglicht inval.

De villa is omringd door een weelderige tuin en een bosrijke omgeving. Villa Rodesteijn is weer een plek om te genieten van het leven.

Waar

Mollaan 1
2061 CR Bloemendaal 

Wat

Transformatie van kantoorvilla naar luxe appartementen. 

Status verkoop

Nog 1 appartement beschikbaar.

Samenwerkingen

Kentie & Partners Architekten (architect) 

Historie
Villa Rodesteijn werd in 1901 ontworpen door architect J. Wolbers, in een Nederlandse variant op de Jugendstil en heeft invloeden van onder andere de neorenaissance.  

De destijds 7-jarige dochter van de oorspronkelijke bewoners heeft een symbolische eerste steen geplaatst welke te zien is naast de terrasdeuren. Villa Rodesteijn kenmerkt zich door de zorgvuldige detaillering en het wel doordachte lijnenspel. De woning is beeldbepalend voor de directe omgeving en is een gemeentelijk monument.  

Jarenlang doet Villa Rodesteijn dan ook dienst waarvoor Wolbers het heeft ontworpen: een fijn en bovenal ruim huis waar het meer dan heerlijk wonen is. Toch raakt de villa eind zeventiger jaren in verval. Wanneer de Cobraspen Groep in de jaren tachtig het pand aankoopt, is het eens zo statige pand er slecht aan toe. Na flinke restauratiewerkzaamheden krijgt de villa een nieuw leven als kantoorgebouw. Tien jaar lang zijn medewerkers van de Koninklijke Hoogovens de vaste ‘bewoners’ van Villa Rodesteijn.  

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Neem contact met ons op!

Locatie van ‘Villa Rodesteijn’