AFGEROND

Herstelde glorie van Op Dreeff

Net buiten het gezellige centrum van Haarlem, met uitzicht op het Frederikspark, ligt Op Dreeff. Vier geschakelde monumentale herenhuizen genummerd 24 t/m 30. Het gebouw werd oorspronkelijk gebouwd voor de welgestelden van die tijd en is ontworpen door de bekende Haarlemse architect A. van der Steur jr.  

Vervallen glorie
Cobraspen Groep heeft in samenwerking met Kentie & Partners Architekten het ontwerp voor de transformatie van Op Dreeff gerealiseerd.

In het project is veel tijd en liefde gestoken om de – inmiddels in verval geraakte – panden in al hun glorie te herstellen. Van de oorspronkelijke grandeur en charme was op het eerste oog weinig over. Prachtig geornamenteerde plafonds waren verscholen achter systeemplafonds en hangende TL-verlichting was dwars door het originele plafond heen geboord. De laat 19e-eeuwse klasse had plaatsgemaakt voor een zeventiger jaren kantoorinrichting. Hoog tijd om het tij te keren door Op Dreeff en daarmee het werk van architect A. van der Steur jr. in ere te herstellen.

Een stijlvolle renovatie
Voor de renovatie van een pand als Op Dreeff zijn tijd, zorg en aandacht van onschatbare waarde. Uitgangspunt van de ingrijpende renovatie is dat Op Dreeff in zijn oude luister hersteld wordt. Tijdens de werkzaamheden komen de prachtig geornamenteerde plafonds tevoorschijn. Van deze originele ornamenten zijn mallen gemaakt om de beschadigde ornamenten te herstellen.

Op veel plaatsen is zo het verleden en het heden op een stijlvolle manier met elkaar gecombineerd. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de trappenhuizen waar liften in zijn geplaatst zonder inbreuk te maken op de monumentale waarde.

We zijn dan ook trots op het resultaat; luxe appartementen waar charme van weleer en hedendaags comfort elkaar vinden, op een van de mooiste locaties van Haarlem.

Waar

Dreef 24 – 30
2012 HS Haarlem

Wat

Transformatie naar luxe appartementen

Status verkoop

Alle woningen zijn verkocht.

Samenwerkingen

Kentie & Partners Architekten (architect)
Bakker Arkel BV (aannemer)

Historie
De vier herenhuizen zijn in 1880 ontworpen door de gerenommeerde Haarlemse architect A. van der Steur jr. en maken onderdeel uit van het ontwerp voor het Hazepetersveld uit 1873 door L.P. Zocher, eveneens uit Haarlem. Van der Steur jr. was onder meer de uitvoerende architect van de nieuwbouw van het Teylers museum en de restauratiearchitect van de Grote of Sint-Bavokerk in Haarlem.

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Neem contact met ons op!

Locatie van ‘Op Dreeff’