WAT WE DOEN

Herontwikkeling ‘Plaza West’

Het voormalig PTT Expeditieknooppunt werd in 1995 aangekocht door Cobraspen. Er werd besloten het gebouw niet te slopen, maar te herontwikkelen tot een nieuw winkelgebied. Ruim 18 jaar was er nodig om het bestemmingsplan van het oude postsorteercentrum te wijzigen in een bestemmingsplan dat draait om retail, wonen en maatschappelijke doeleinden.

Van postsorteercentrum naar winkelcentrum
Het voormalige PTT Expeditieknooppunt aan de Westergracht Haarlem is door Cobraspen volledig herontwikkeld. Zo is er een nieuw winkelcentrum gerealiseerd onder de naam Plaza West en volgen er woningen en ruimte voor recreatie.

Op 6 november 2013 opende de eerste winkels hun deuren: de Albert Heijn, Etos en Gall&Gall. Sinds deze opening kreeg Plaza West steeds meer vorm. Zo is er op de eerste verdieping een speelparadijs voor kinderen ontwikkeld. Daarnaast is hier ook een sportschool gesitueerd.

In 2016 heeft Cobraspen Plaza West verkocht aan de bouwcombinatie Plaza West Haarlem BV. De locatie heeft een totale ontwikkelcapaciteit van 80.000 m2, waarvan 25.000 m2 in 2016 is ingevuld met het winkelcentrum. De koper heeft zich bij de aankoop ten doel gesteld de restende 50.000 m2 in te zetten voor de realisatie van nieuwe woningen.

Juweel in Haarlem
Luigi Prins, directeur van Cobraspen Groep, noemt het gebied een juweel in Haarlem: “Waar anderen dit unieke gebouw zouden slopen zijn wij in staat geweest om het te behouden en het een nieuw leven te geven. We hebben ons ruim 20 jaar sterk gemaakt voor de herontwikkeling van dit gebied en zijn trots op dit staaltje herontwikkeling en creativiteit. Het heeft geresulteerd in het meest succesvolle winkelcentrum van Haarlem, zeker in het vooruitzicht van de nog 300 te realiseren woningen op deze locatie.”

Waar

Westergracht, Haarlem

Wat

Herontwikkeling van het voormalig PTT Expeditieknooppunt.

Uniek

Een plek waar retail, wonen en maatschappelijke doeleinden samen komen.

Westergracht

Plaza West

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Neem contact met ons op!

Location of Plaza West