Afgerond

De stijlvolle renovatie van Kingfisher

In samenwerking met Kentie & Partners Architekten heeft Cobraspen Groep de herontwikkeling gerealiseerd van kantoorgebouw naar luxe appartementen. Het pand uit de jaren ’60 heeft een volledige renovatie ondergaan met state-of-the-art materialen zoals zwarte stalen puien en een smart home systeem. Het resultaat: vijf stijlvolle appartementen onder de naam Kingfisher.  

Van kantoor naar appartement
Op steenworp afstand van het bruisende Amsterdamse stadsleven ligt het luxe wooncomplex Kingfisher. Gelegen aan de Koningslaan, in de rustige Willemsparkbuurt, kom je helemaal tot rust. Het prachtige Vondelpark en Cornelis Schuytstraat liggen op loopafstand. Een levendige mix van ambachtelijke buurtwinkels, exclusieve boetieks, gezellige cafés en sfeervolle restaurants maken ‘De Schuyt’ tot één van de meest geliefde locaties in Amsterdam. 

Met aandacht voor het oorspronkelijke ontwerp heeft Cobraspen het pand een facelift gegeven. Zo heeft de gevel een kwaliteitsimpuls gekregen met toevoeging van handvormsteen en zijn de horizontale voegen verdiept en donkerder gemaakt. De karakteristieke marmeren trap is behouden, net als de voor de jaren ‘60 typerende lift met ronde ramen. Aan de andere zijde van het pand is de aluminium pui vervangen door een veel slankere stalen pui. 

De riante verdiepingen zijn opnieuw ingedeeld om het wooncomfort te vergroten. Er is een ruim souterrain bijgekomen en de hoger gelegen verdiepingen hebben een balkon gekregen. Het dak bij het penthouse is omgetoverd tot een riant dakterras waar je kan genieten van het prachtige uitzicht over Amsterdam. 

Waar

Koningslaan 39,
1075 AB, Amsterdam-Zuid

Wat

Transformatie van jaren ‘60 kantoor naar stijlvolle appartementen.

Status verkoop

Alle appartementen zijn verkocht.

Samenwerkingen

Kentie en Partners Architekten (architect)

Historie
Het Willemspark werd in 1881 door J.G. van Niftrik ontworpen als villapark rondom vijvers die doorlopen in het Vondelpark. Pas vanaf 1902 werd de villawijk tussen het Vondelpark en de Koninginneweg aangelegd, en vernoemd naar Koning Willem III. 

De Duitse bezetters moesten echter niks hebben van het Nederlandse koningshuis. Voor alle straatnamen die naar leden van het koningshuis vernoemd waren, moest een andere naam worden bedacht. De hernoeming van deze straat is voorkomen doordat Amsterdamse ambtenaren de Duitsers wijsmaakten dat de straat vernoemd was naar de fictieve Brits-Nederlandse componist ‘Willem Spark’. Dit ging zelfs zo ver, dat er in 1943 een lezing werd georganiseerd ter ere van de geboortedag Willem Spark. 

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Neem contact met ons op!

Locatie van ‘Kingfisher’