Afgerond

Nieuwbouwcomplex De Heerlijckheid

Met een ideale ligging en turn-key oplevering zijn de nieuwe woningen van De Heerlijckheid ideaal voor starters, alleenstaanden of senioren. De nieuwbouwappartementen zijn voorzien van twee balkons, een ingebouwde keuken en moderne badkamer. Kortom, een kleinschalig wooncomplex met groot wooncomfort!

Nieuwbouw wooncomplex
Het wooncomplex De Heerlijckheid bestaat uit een zestal appartementen verdeeld over drie woonlagen die per lift of trap te bereiken zijn. De nieuwe appartementen bevatten twee tot drie kamers en zijn voorzien van maar liefst twee eigen balkons.

Alle woningen zijn modern en beschikken over ruime daglicht inval.  De woonkamer met openkeuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Hiermee is de keuken direct klaar voor gebruik.

Via de woonkamer-keuken hebben bewoners direct toegang tot het eerste balkon. Vanuit de slaapkamer kijk je uit op het tweede balkon, welke te betreden is via de openslaande deuren.

De moderne badkamer is voorzien van een inloopdouche, toilet en wastafelmeubel met spiegel. Bij de ruimere appartementen is het toilet separaat.

De omgeving
De Heerlijckheid staat in een aantrekkelijke omgeving met alle voorzieningen binnen handbereik. Zo is het gezellige dorpscentrum van Heemstede met een ruim aanbod aan boetieks, speciaalzaken en horeca letterlijk om de hoek.

Ook de natuur is dichtbij; wandelbos Groenendaal en de prachtige Buitenplaats Leyduin zijn fietsend te bereiken.

Waar

Drenthelaan 8
2101 SZ Heemstede

Wat

Nieuwbouw wooncomplex.

Verkoop status

Alle woningen zijn verkocht.

Samenwerking

Kentie en Partners Architekten (architect)

Historie
De naam ‘De Heerlijckheid’ is een ode aan het boeiende verleden en ontstaan van Heemstede. Een heerlijkheid was het grondgebied van een heer waaraan bepaalde ‘heerlijke rechten’ verbonden waren. Toen Haarlem in 1245 stadsrechten kreeg en begrensd werd, groeide de noodzaak om de omliggende gebieden ook een naam te geven. Aan de graven van Holland, Willem II en zijn zoon Floris V, de nobele taak om de dorpjes buiten Haarlem om te vormen tot afzonderlijke ambachten. Deze nieuwe ambachten werden via schouten en schepenen bestuurd óf beleend aan leenmannen.

Zo werd Heemstede beleend aan een edelman uit Holy, nabij Vlaardingen. Zijn naam is Reinier van Holy, welke zich later ‘Van Heemstede’ zou noemen. Tussen 1284 en 1300 bouwt hij het Slot Heemstede aan het Spaarne. Het slot werd een aantal keren verwoest, tot het in 1810 zodanig was verzwakt dat het werd afgebroken. Op de middeleeuwse funderingen is nu een landgoed gevestigd met de naam ‘Het Oude Slot’.

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Neem contact met ons op!

Locatie van De Heerlijckheid