WAT WE DOEN

Duurzame gevelrenovatie Teilingen

Met de renovatie van de keramische gevel wordt de structuur van het bestaande gebouw behouden. Het wordt op deze manier niet alleen mogelijk het unieke karakter van het gebouw te behouden; het wordt met deze upgrading ook een heel duurzaam gebouw.

Architectenbureau Common Affairs heeft verschillende technische en esthetische mogelijkheden onderzocht om te komen tot de gevelrenovatie. Daarnaast zijn er voorstellen onderzocht om het gebouw ‘opener’ te maken en het wooncomfort te verhogen.

Het ontwerp is 2019 besproken in de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. De commissie heeft het ontwerp goedgekeurd. Hier bespreken we de belangrijkste punten uit de renovatieplannen voor het wooncomplex Teilingen 1.

Waar

Teilingen 1, Amsterdam

Wat

Renovatie en transformatie gevel

Uniek

De keramische gevel wordt niet alleen gerenoveerd maar ook verduurzaamd én het wooncomfort wordt verbeterd, waarbij het unieke karakter van het gebouw behouden blijft.

Duurzaamheid

Duurzaam renoveren en ontwikkelen staat bij ons hoog in het vaandel. Deze gevelrenovatie onderschrijft dat. Het energieverbruik wordt aanzienlijk omlaag gebracht door te kiezen voor lichte gevels met een nieuwe isolatieschil en verbeterde waterdichtheid. Hierdoor kan de isolatiewaarde zich meten met het huidige nieuwbouw niveau. Bij de renovatie worden de ruiten vervangen voor hoogwaardig HR++ glas. Dit glas heeft een extra hoge isolatiewaarde en houdt warmte langer vast.

Leefcomfort

De bestaande gevelelementen zijn in de loop der tijd kromgetrokken en zullen vervangen moeten worden. In de ontwerpplannen die zijn gepresenteerd aan de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit zijn Franse balkons opgenomen. Door de puien te vergroten kan de woonkwaliteit worden verbeterd, en met de introductie van Franse balkons krijgen de woningen een gevoel van buitenruimte. Om de warmtehuishouding in het gebouw maximaal te reguleren worden er vlakke, lichtgrijze zonneschermen geïntegreerd in de puien.

VRAGEN OF OPMERKINGEN OVER DIT PROJECT?

WE HOREN GRAAG VAN JE!