1.700 m2 moderne en authentieke bedrijfs- en kantoorruimte

In Halfweg heeft deze week de oplevering van Het Poortgebouw plaatsgevonden, dat de toegangspoort vormt tot SugarCity, een multifunctioneel gebied met winkels, kantoren, bedrijfsruimtes en leisurelocaties aan de rand van Amsterdam. Vastgoedinvesteerder Cobraspen Groep herontwikkelde het gedateerde kantoren- en kantinecomplex van de voormalige CSM-Suikerfabriek en behield daarbij de karakteristieke industriële jaren 60-uitstraling. Toch wist het met onzichtbare verduurzamingsmaatregelen een hightech gebouw met energielabel A neer te zetten. In Het Poortgebouw is daardoor in totaal bijna 1.700 vierkante meter aan moderne en tegelijkertijd authentieke bedrijfs- en kantoorruimte beschikbaar. Op de begane grond is ruimte voor horeca.

Het Poortgebouw is opgedeeld in vier etages en overspant de SugarCity Ring, de voornaamste toegangsweg tot het terrein waar tot in de jaren negentig de CSM-Suikerfabriek was gevestigd. “SugarCity is het resultaat van ruim twee decennia hard werken en vasthouden aan onze visie, waardoor we randje Amsterdam een unieke vestigingsplek hebben weten te realiseren voor kantoren, bedrijven, evenementen, retail en horeca, met een nieuw NS-station voor de deur”, blikt Luigi Prins, oprichter en directeur van Cobraspen Groep, terug op het project. “Met Het Poortgebouw krijgt SugarCity nu de prachtige entree die het verdient.”

“ Met Het Poortgebouw krijgt SugarCity nu de prachtige entree die het verdient.”

Luigi Prins – Oprichter/directeur Cobraspen Groep

Het Poortgebouw

In de jaren zestig van de vorige eeuw was Het Poortgebouw de laatste uitbreiding van de CSM-Suikerfabriek en huisvestte tot aan de sluiting de kantoren en de personeelskantine. “In het straatbeeld zie je die ontwikkeling terug, zichtbaar door de diverse gehanteerde bouwstijlen, van 1645 tot 1960”, legt Prins uit. “Met de grootscheepse renovatie hebben we de handruk van die tijd veiliggesteld en een belangrijke stap gezet op weg naar een indstriële monumentenstatus”, onderstreept hij.

Met behoud van de kenmerkende robuste bouwstijl is een hypermodern gebouw in een historische jas gerealiseerd. “Zo is in het beton het relief zichtbaar van de houten bekisting waarin het is gestort, een van de vele authentieke details die heden en verleden verbinden”, aldus Prins.

“Het Poortgebouw brengt dan ook op subtiele wijze moderniteit en authenticiteit samen, bovendien in meer opzichten dan enkel de uitstraling”, benadrukt hij. “In de grootschalige renovatie, die in het tweede kwartaal van 2021 begon, stelden we immers ook duurzaamheid centraal.” Zo voorzag Cobraspen Groep alle ruimtes van extra isolerende HR++-beglazing, duurzame klimaatinstallaties en efficiënte vloerverwarming. Ondanks het historische karakter biedt Het Poortgebouw zijn toekomstige huurders dan ook een moderne werkomgeving in een bijzondere setting.

Toegangspoort tot SugarCity

De drie etages van Het Poortgebouw tellen gezamenlijk 1.684 vierkante meter bedrijfs- en kantoorruimte. Elke etage beschikt over grote raampartijen, die voor veel lichtinval zorgen en uitzicht bieden over het omliggende SugarCity-terrein. De witte strakke muren en zwarte kozijnen staan in contrast met de industriële betonnen pilaren en plafonds, die door Cobraspen Groep in originele staat zijn behouden en gerestaureerd.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

Bekijk het aanbod.

Bekijk de beschikbare ruimtes van Het Poortgebouw op cobraspenvastgoed.nl