Eenmalige openstelling Landhuis Elswout

Vrijdag 2 juni is landhuis Elswout in Overveen eenmalig open voor publiek. Eigenaar en vastgoedinvesteerder Cobraspen Groep nodigt geïnteresseerden uit om het landhuis te bezoeken. Toegang is gratis, maar bezoekers dienen wel een tijdslot te reserveren.

Landhuis Elswout is normaliter niet toegankelijk, maar opent op 2 juni eenmalig zijn deuren, vanaf 10:00 tot 12:00 uur. Tickets (maximaal twee per persoon) zijn via onderstaande link kosteloos te bestellen.

Reserveer uw tijdslot (gratis)

Buitenplaats Elswout is vrij toegankelijk voor wandelaars, van zonsopgang tot -ondergang. Het landgoed is volgens Staatsbosbeheer een van de mooiste en best bewaarde buitenplaatsen van Nederland en omvat circa 85 hectare aan tuinen, vormgegeven in verschillende 17e-, 18e– en 19e-eeuwse landschapsstijlen.

Elswout was in handen van Willem Borski III toen het huis vorm kreeg zoals we het nu kennen. Hij had grootse plannen voor het landhuis en de beroemde architect Constantijn Muysken maakte de nieuwbouwplannen. De bouw was al begonnen toen Willem Borski III in 1884 plotseling overleed. Op dat moment stonden alleen de buitenste muren. Het project kwam stil te liggen en meer dan een eeuw lang bleef Elswout onafgebouwd. Nu, 140 jaar later, is het landhuis voltooid en heeft het de grandeur gekregen die Borski en Muysken voor ogen hadden.

Bekijk Landhuis Elswout van binnen!

Eenmalige openstelling op vrijdag 2 juni

Een unieke kans om het landhuis van binnen te bekijken! Reserveer hier uw gratis  tijdslot!