GEBIEDSONTWIKKELING

SugarCity

Sinds 2000 werkt Cobraspen Groep aan de herontwikkeling van het voormalig terrein van de CSM Suikerfabriek in Halfweg. Het hele gebied wordt aangepakt en getransformeerd tot het nieuwe gebied onder de naam SugarCity.

De SuikerSilo’s, waar vroeger suiker werd opgeslagen, zijn omgebouwd tot ultramoderne show- en kantoorruimtes. De 21.000 m2 grote fabriekshal wordt gebruikt als evenementenlocatie met kantoorfunctie en sinds 2020 is ook het 20.000 m2 grote ‘Amsterdam The Style Outlets’ geopend: een high-end fashion outlet met ruim honderd winkels.

Naast retail komen er (onder andere) diverse horeca, een jachthaven, een grote supermarkt én een 400-kamers tellend hotel met ruimte voor events en congressen. Kortom, een plaats waar business en leisure perfect samenkomen!

website: sugarcity.com
Waar

Amsterdam (Halfweg), Nederland.

Wat

Transformatie van het voormalig terrein van de CSM Suikerfabriek.

Wauw

Mix van nieuwbouw en transformaties van bestaande gebouwen.

SugarCity logo

TRANSFORMATIE

Waar business en leisure samenkomen

In 1863 opende de suikerfabriek in Halfweg. Hier werden jarenlang bieten verwerkt tot suiker. In 1919 fuseerde de suikerfabriek en werd de fusie samengebracht onder de naam Centrale Suiker Maatschappij. De suikeractiviteiten kregen geleidelijk een steeds kleiner aandeel in het totale bedrijf. Dit leidde in 1992 tot de sluiting van de suikerfabriek in Halfweg.

Met de sluiting van de suikerfabriek kwam er ongeveer 110.000 m2 grondoppervlak vrij. In 2000 kreeg Cobraspen het terrein in handen en begon de herontwikkeling onder een nieuwe gebiedsnaam: SugarCity.

SugarCity is een zeer waardevol historisch gebied en geldt als uniek industrieel erfgoed. In 2007 is SugarCity opgenomen in de HollandRoute van de Europese Route van het Industrieel Erfgoed.

GUNSTIGE LIGGING

Goede bereikbaarheid

Voor de deur van het SugarCity-terrein ligt het NS-station Halfweg-Zwanenburg. Hier stoppen meerdere keren per uur treinen in de richting van Haarlem en Amsterdam.

SugarCity is met de auto goed te bereiken via de verschillende A- en N-wegen. Bovendien beschikt het SugarCity-terrein over eigen parkeerplaatsen. Ook voor internationale gasten is het gebied goed bereikbaar. Amsterdam Airport Schiphol ligt op slechts 15 minuten rijden.

TIJD VOOR ONTSPANNING

Voor de echte shopaholics

Een bezoek aan ‘Amsterdam The Style Outlets’ is een echte must! Nergens anders in de Randstad vind je zo’n outletcentrum. Amsterdam The Style Outlets biedt een exclusieve mix van internationale en Nederlandse topmerken, verdeeld over ruim 100 winkels. Hier vind je topmerken als Guess, The Kooples, Karl Lagerfeld, Nike en nog veel meer. Kom tussen het shoppen door even tot rust bij een van de cafés en trakteer jezelf op wat lekkers!

EEN UNIEK KANTOOR

Werken in de iconische SuikerSilo’s

Waar vroeger bergen aan suiker werd opgeslagen ontstaan nu bergen aan ideeën. De inmiddels iconische SuikerSilo’s zijn getransformeerd tot ultramoderne show- en kantoorruimtes voor creatieve bedrijven.

Tijdens de herontwikkeling van de SuikerSilo’s stond duurzaamheid bovenaan. Zo hebben de silo’s energielabel ‘A’ gekregen en wordt er gebruik gemaakt van duurzame energie dankzij de inzet van een WKO-installatie.

Waar overdag de unieke raampartijen opvallen, veranderen de toren ’s avonds in een fonkelend kleurenspel. Kortom, de SuikerSilo’s zijn perfect voor wie op zoek is naar een dynamische werkomgeving!

Locatie van SugarCity