Persbericht | Eerste hotel direct op het strand van Zandvoort opent haar deuren

Vandaag verwelkomt Beachhouse Hotel in Zandvoort haar eerste gasten. Voor Zandvoort is dit een historisch moment. Na 22 jaar opent er weer een nieuw hotel in de populaire badplaats. Het nieuwe boutique hotel ligt direct op het strand aan de noordelijke kust van Zandvoort.

Na het verkrijgen van de hotelbestemming voor deze locatie in de zomer van 2016 is eigenaar Cobraspen in december gestart met de herontwikkeling tot Beachhouse Hotel. Mede door de goede samenwerking met de gemeente was het mogelijk dit project te realiseren.

Authentieke materialen
‘In elk project zorgen wij dat authentieke, bewaarde materialen uit onze eigen voorraad worden hergebruikt. Dat is al 30 jaar de rode draad in het werk van Cobraspen Groep’ vertelt Luigi Prins. ‘Zo zijn de toogramen van het voormalig hoofdkantoor van het Provinciaal Elektriciteitsbedrijf Noord-Holland uit Bloemendaal op een ludieke wijze toegepast in dit Beachhouse Hotel. Deze ramen lagen al 15 jaar in de opslag, wachtend op een nieuwe bestemming. Ook de authentieke design stoelen van het voormalig PTT-post sorteercentrum uit Haarlem zijn gerestaureerd en opnieuw in gebruik genomen. De kasten in de kamers hebben een historische touch gekregen door het gebruik van 100 jaar oude lamellen afkomstig uit een gebouw in Egypte’.

Luxe hotelkamers
Het boutique hotel aan de kust heeft 26 hotelkamers, waaronder vier luxe hoek-appartementen met pantry. Door de ligging van het hotel is er vanuit de kamers direct uitzicht over de zee, duinen en kustlijn. De hotelkamers hebben Franse balkons met puien die volledig kunnen worden weggeschoven. Hierdoor is de strandbeleving tot in de hotelkamer voelbaar. Het design en de inrichting van de kamers zijn afgestemd op de locatie aan zee. Zo zijn de badkamers met een tegel uitgevoerd die een speciale wave heeft waarmee het zand van het strand wordt uitgebeeld.

Naast buitenlandse gasten verwacht Beachhouse Hotel het hele jaar door ook gasten uit Nederland te verwelkomen. Binnenkort opent in het hotel ook een restaurant, dat bovendien aantrekkelijk is voor gasten uit de regio. Luigi Prins: “Met deze unieke plek, de luxe kamers en alle moderne faciliteiten biedt Beachhouse Hotel iedere gast een ultieme vakantie aan zee.”

Slim digitaal gemak
Het hotel is uitgerust met moderne technieken en apparatuur om gasten optimaal hedendaags gemak te bieden. Zo kunnen zij zelf inchecken via de digitale incheckzuil en zijn de deuren voorbereid om met de mobiele telefoon geopend te worden. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en voor gasten is er een Wi-Fi netwerk beschikbaar.

“In elk project zorgen wij dat authentieke, bewaarde materialen uit onze eigen voorraad worden hergebruikt. Dat is al 30 jaar de rode draad in het werk van Cobraspen Groep.”

– Luigi Prins, Directeur Cobraspen Groep