Cobraspen Groep aanwezig FIABCI Indonesia

De Cobraspen Group is door FIABCI Indonesia uitgenodigd op de Global Business Summit. Onze directeur Luigi Prins zal aanwezig zijn om te praten over de vele projecten die onder zijn leiding zijn uitgevoerd. Hij zal onder meer praten over de herontwikkeling van de SuikerSilo’s op het SugarCity-terrein. In 2012 werd dit project bekroond met de Prix d’Excellence runner-up.

FIABCI is een internationale vastgoedorganisatie, opgericht in 1948, en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vastgoedplatform met een breed scala aan disciplines op het gebied van onroerend goed. Onder de leden bevinden zich makelaars in onroerend goed, vastgoedbeheerders, vastgoedadviseurs, projectontwikkelaars, aannemers, architecten, fiscalisten, financiers, advocaten, notarissen, accountants, advocaten, praktiserend of in opleiding, evenals opleidingsinstituten.

Prix ​​d’Excellence
De zorg die Cobraspen aan oude gebouwen uitgeeft, zorgt ervoor dat ze opnieuw worden bekeken. Om die reden krijgen veel Cobraspen projecten veel aandacht in de media. De oude suikerfabriek in Halfweg, nu bekend als SugarCity, is een heel goed voorbeeld van hoe we werken. Iedereen was het erover eens dat er geen toekomst was voor het 50.000 vierkante meter historische industriële erfgoed. Er moesten nieuwe gebouwen worden gebouwd. Cobraspen besloot om de fabriek en de iconische suikersilo’s te behouden en te herontwikkelen. De resultaten zijn indrukwekkend: hypermoderne kantoorruimtes en showrooms in de suikersilo’s.

In 2012 werd dit project uitgereikt door de International Real Estate Federation FIABCI. Cobraspen won de 1e prijs in Nederland en wereldwijd de 2e prijs. De 21.000 vierkante meter grote fabriek is volledig getransformeerd met behoud van het DNA, de ziel, inclusief vele installaties zoals de ketels en biedt nu ruimte voor evenementen.

Fiabci World Prix d’excellence awards world gold & silver winner

SugarCity, Concept & development, 2015