Onthulling poort SugarCity

Op 1 december 2010 heeft Gedeputeerde Baggerman van de provincie Noord-Holland officieel de gerenoveerde Oostpoort van SugarCity symbolisch geopend door middel van het doorknippen van een lintje. Tevens werd er uitgebreid aandacht besteed aan de onlangs gerestaureerde gevelsteen, mede door de historicus de heer A. Jungman van Historisch Halfweg, die de genodigden een memorabel geschiedkundige lezing ten gehore bracht in de ijzige kou. De opening werd feestelijk afgesloten in de voormalige sfeervol ingerichte fabriek.

De Oostpoort ligt naast het oudste gebouw van het terrein: het Gemeenlandshuis Swanenburg, ook wel Kasteel Swanenburg genoemd. Het gebouw en de poort werden destijd opgeluisterd met gevelstenen van de dijkgraven en Hoogheemraden met hun eigen heraldisch wapen en titel, welke dienst deed als huisteken en verleende het gebouw tevens een eigen herkenbare identiteit.

Foto: v.l.n.r. de heer L.H. Prins – Cobraspen Vastgoedontwikkeling, de heer B. Bruijn – Burgemeester Haarlemmerliede & Spaarnwoude, mevrouw S. Baggerman – Gedeputeerde Provincie Noord-Holland.