WAT WE DOEN

Transformatie Villa Rodesteijn

In het Bloemendaalse Duin en Daal ligt Villa Rodesteijn. De villa dateert uit 1902 en is gebouwd in een Nederlandse variant van de Jugendstil. Daarbij is dit bijzondere pand een gemeentelijk monument verklaard als onderdeel van een rijkswege beschermd dorpsgezicht.

De transformatie
Cobraspen Groep heeft in samenwerking met Kentie & Partners Architekten het ontwerp voor de transformatie van Villa Rodesteijn gerealiseerd.

De villa is gelegen op een royale kavel in het hart van Bloemendaal en is rondom omgeven door een karakteristieke tuin, gelegen naast het Bloemendaalse bos. Vandaag de dag is de villa opgedeeld in zes luxe appartementen. Ieder appartement beslaat één woonlaag, inclusief souterrain en penthouse. De woningen zijn van alle moderne woongemakken voorzien zonder afbreuk te doen aan het bijzondere karakter van het pand. Daarbij bieden de appartementen elk een prachtig uitzicht op het omringende groen.

Beeldbepalend monument
Villa Rodesteijn is in 1901 ontworpen door architect J. Wolbers, in een Nederlandse variant van de Jugendstil en bevat invloeden van onder andere neorenaissance-stijl. De architect heeft meerdere villa’s en panden ontworpen in Duin en Daal, maar Villa Rodesteijn kenmerkt zich door de zorgvuldige detaillering en het goed doordachte lijnenspel. Het pand is dan ook beeldbepalend voor de directe omgeving en is tevens verklaard tot gemeentelijk monument verklaard.

Waar

Mollaan 1, Bloemendaal

Wat

Transformatie naar luxe appartementen.

Uniek

Gemeentelijk monument en onderdeel van een rijkswege beschermd dorpsgezicht.

Mollaan 1

Villa Rodesteijn

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Neem contact met ons op!

Location of Villa Rodesteijn