In uitvoering

De transformatie van het Poortgebouw

Decennialang werd het Poortgebouw gebruikt als distributiecentrum door de voormalige suikerfabriek. Momenteel wordt het pand volledig gerenoveerd en getransformeerd tot een dynamische werkomgeving mét horecagelegenheid. De ideale uitvalsbasis voor creatieve ondernemingen.

De transformatie
Wat vroeger werd gebruikt als distributiecentrum van de CSM-suikerfabriek, wordt nu getransformeerd tot een dynamische werkomgeving mét horecagelegenheid. Duurzaamheid en authenticiteit staan tijdens de renovatie van het Poortgebouw centraal. Door de inzet en het hergebruik van originele materialen, behoudt het pand zijn karakteristieke uitstraling. Hiermee is het Poortgebouw ideaal als creatieve werkomgeving met een unieke look en feel.

Alle ruimtes in het pand zijn voorzien van de nieuwe HR++ beglazing voor een goede isolatie. Een duurzame klimaatinstallatie, vloerverwarming en elektra zijn ook voorbereid. Met deze voorzieningen bieden wij bedrijfsruimtes met een duurzaam karakter, die comfort bieden op de lange termijn.

Waar

Haarlemmerstraatweg 13C.
1165 MJ Halfweg.

Wat

Transformatie van de fabrieksruimte naar duurzame bedrijfsruimtes mét horecagelegenheid.

Uniek

Kentie & Partners Achitekten (architect)
BBN (directievoering)
Nelissen (installatie-/ akoestiek-/ brandadviseur)
Bouwgroep Horsman & Co (aannemer)

Historie
Van 1863 tot aan de sluiting in 1992, was dit het terrein van de CSM-suikerfabriek. Suikerbieten werden verwerkt tot suiker en gedistribueerd. Het Poortgebouw was in deze dagen het distributiecentrum. Een strategische locatie; aan de poort konden de (vracht)wagens snel worden ingeladen.

Op de tweede etage was het directiekantoor gevestigd. Vanaf deze locatie konden ze het terrein goed overzien. Op de derde etage was destijds de kantine gevestigd. Hier konden de medewerkers van de suikerfabriek genieten van hun lunch.

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Neem contact met ons op!

Locatie van het Poortgebouw