Nieuws

SugarCity laakt handelen voorzitter HFC Haarlem

SugarCity laakt handelen voorzitter HFC Haarlem

09.12.2008

Cobraspen Vastgoedontwikkeling B.V., de ontwikkelaar van SugarCity op het oude CSM terrein in Halfweg is verbaasd over het persbericht dat de Kamer van Koophandel op 1 december heeft laten uitgaan over de Zienswijze op het bestemmingsplan Halfweg West. Cobraspen is verbaasd dat de kamer op deze ongebruikelijke wijze de publiciteit zoekt voor een project dat een belangrijke bijdrage levert aan de economie van de regio. 


Cobraspen is van mening dat dit alleen heeft kunnen gebeuren omdat de voorzitter van HFC Haarlem, de heer Hulsebosch, de kamer van Koophandel Amsterdam gebruikt voor de realisatie van het project Oostpoort. De heer Hulsebosch is tevens werkzaam bij de Kamer van Koophandel Amsterdam.

 

De gemeente Haarlem en ontwikkelaar Fortress overleggen al lange tijd over de verplaatsing van het stadion van HFC Haarlem naar de Zuiderpolder (Oostpoort). Voorzitter Hulsebosch spant zich in voor de realisatie van Oostpoort. De heer Hulsebosch is tegenstander van de ontwikkeling van detailhandel op SugarCity. Dit omdat hij teveel concurrentie verwacht voor Oostpoort. De heer Hulsebosch heeft via de Kamer van Koophandel Amsterdam een Zienswijze laten indienen op het bestemmingsplan Halfweg West dat 16 december in de raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude behandeld wordt. Het is zeer ongebruikelijk dat de kamer zich uitspreekt tegen de komst van een economische ontwikkeling in de regio en daarmee politiek bedrijft.

 

Cobraspen heeft er grote moeite mee dat een aantal belangen door elkaar loopt en is van mening dat de Kamer van Koophandel zich niet voor het karretje van de heer Hulsebosch moet laten spannen. Hierdoor stelt de kamer haar onafhankelijkheid ter discussie.

 

Ontwikkelaar Prins van Cobraspen “Ik heb begrip voor ieders standpunten maar het gaat mij erom dat het spel zuiver gespeeld wordt en de belangen niet verstrengeld raken. De Kamer van koophandel is een orgaan met gezag die voor iedere ondernemer staat en geen partij mag kiezen”

 

Steun vanuit de regio

 

Voorstanders van het plan SugarCity zijn de provincie Noord-Holland en de gemeente Spaarnwoude Haarlemmerliede. De gemeente Haarlem heeft ook geen zienswijze ingediend en heeft daardoor geen bezwaar tegen de komst van SugarCity. Cobraspen heeft over bovenstaande kwestie op 5 december een brief gestuurd naar de heer Schwirtz, voorzitter van de Kamer van Koophandel Amsterdam. Deze brief wordt donderdag 11 december behandeld in een vergadering van het algemeen bestuur van de Kamer van Koophandel Amsterdam.