Nieuws

SugarCity is de grote winnaar in beroepszaak bestemmingsplan

SugarCity is de grote winnaar in beroepszaak bestemmingsplan

04.12.2009

Op 2 december heeft de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude in het gelijk gesteld, i.v.m. de beroepsprocedure rond het bestemmingsplan “Halfweg West 2008”. Dit plan staat beter bekend als ‘SugarCity’, een project dat ontwikkeld wordt op het voormalige terrein van de CSM suikerfabriek in Halfweg.


De beroepen waren ingesteld door een zevental verenigingen en bestuurlijke organisaties. Dit in verband met het feit dat op het voormalige terrein van suikerfabriek CSM plannen in voorbereiding zijn om het gebied om te toveren tot een complex waar kantoren, detailhandel, vrijetijdsbesteding, sport en entertainment nieuwe publiekstreffers gaan worden.
De bezwaren liepen uiteen van (ongegronde) angst dat het Mkb te veel concurrentie zou gaan ondervinden van de ontwikkelingen, tot financiering, infrastructurele - en verkeersveiligheid vraagstukken. De Raad van State beoordeelde alle aangevoerde bezwaren als ongegrond. Het bestemmingsplan is daarmee onherroepelijk geworden.
Namens de projectontwikkelaar Cobraspen Vastgoedontwikkeling B.V., die namens eigenaar Sugar City Investments BV de verschillende onderdelen gaat realiseren, reageert directeur Luigi Prins op deze uitspraak: “Ik ben bijzonder ingenomen met deze uitspraak en het feit dat we op alle punten in het gelijk zijn gesteld. We kunnen nu eindelijk beginnen met het verder tot uitvoer brengen van onze plannen. Ik ben er van overtuigd dat we in de regio iets gaan neerzetten dat voor alle betrokken partijen een positief effect zal hebben en een upgrading van de omgeving zal betekenen. Met het realiseren van de kantoren in de oude suikersilo’s hebben wij al aangetoond dat we in staat zijn om, met behoud van het industriële karakter van de bijzondere gebouwen, een eigentijdse invulling te kunnen geven aan dit gebied”, aldus Prins.