Nieuws

Bijzondere ontmoeting tussen Cobraspen en redactie Haarlems Dagblad

Bijzondere ontmoeting tussen Cobraspen en redactie Haarlems Dagblad

12.03.2008

Op woensdag 11 maart jongstleden heeft een opmerkelijke ontmoeting plaatsgevonden tussen directeur Luigi Prins van Cobraspen Vastgoedontwikkeling BV en de (haast voltallige) redactie van het Haarlems Dagblad.


Beide partijen hebben de afgelopen 25 jaar een intensieve relatie gehad, waarbij Cobraspen regelmatig kritisch werd gevolgd. Prins legde uit geen moeite te hebben met kritiek. “Het is juist de taak van journalisten om kritisch te zijn en zaken te controleren. Juist als dat niet gebeurt, ontstaan vaak problemen. Dan is Cobraspen ineens eigenaar in plaats van ontwikkelaar of worden onzorgvuldigheden niet gecorrigeerd. Als het om geldbedragen gaat bijvoorbeeld.” Verder erkende Prins dat hij ook veel aan de krant te danken heeft. Diverse aankopen van spraakmakende panden zijn gestart op basis van een artikel in de krant, die dus vaak als tipgever fungeert.

 

Samen met de aanwezige journalisten werd vervolgens een presentatie bekeken van actuele projecten van Cobraspen en Nederlands Monumenten Bezit, waaronder SugarCity, Landhuis Elswout, Dreef en expatformule Htel. Journalisten kregen alle gelegenheid tot het stellen van vragen over deze projecten. Na afloop kreeg Prins van de redactie een toelichting en demonstratie van de opmaak van een krantenpagina. Wederzijds werd begrip voor elkaars werkzaamheden aanzienlijk versterkt.