Aan het woord | Teamleider Financiële Administratie Anika Suiker

De 4 eigenschappen die financieel medewerker Anika zoekt in haar nieuwe collega

Anika Suiker (27) werkt sinds begin dit jaar voor de Cobraspen Groep. Hoewel zij met veel plezier samenwerkte met haar collega’s bij een groot bedrijf, miste zij na een aantal jaar de uitdaging. Die uitdaging vond zij bij ons! En: de afdeling zoekt versterking.

We vroegen Anika daarom waar de financiële administratie precies naar op zoek is. Welke eigenschappen zijn belangrijk wanneer je op de financiële afdeling bij de Cobraspen Groep komt te werken? Hoe ervaart zij de bedrijfscultuur? Je leest het in dit artikel.

Eigenschap 1: je bent flexibel
“Het is ten eerste belangrijk dat je een flexibele instelling hebt. Als financieel medewerker bij de Cobraspen Groep ben je namelijk verantwoordelijk voor verschillende facetten binnen de administratie. Zo boek je inkoopfacturen in en verwerk je bankafschriften, maar er kan jou ook gevraagd worden een maandrapportage op te stellen. Ik vind deze afwisseling erg leuk. Voorheen werkte ik bij een groot bedrijf, daar heeft ieder z’n eigen specialisme. Bij De Cobraspen Groep krijg ik alle facetten mee. Ook krijg je geregeld te maken met ad hoc opdrachten. Denk aan gedetailleerde vragen van huurders over hun servicekostenafrekening of een vraag van onze accountant om een check uit te voeren. Ook kun je vragen van andere afdelingen binnen De Cobraspen Groep krijgen. Het is dan belangrijk dat je in staat bent snel te schakelen.”

Eigenschap 2: je bent zelfstandig
“De Cobraspen Groep heeft vastgoed in beheer en is eigenaar van een aantal concepten die we in het verleden zelf hebben ontwikkeld. Voorbeelden zijn SugarCity Events, Beachhouse Hotel en Office Hotel. Op het hoofdkantoor zijn wij verantwoordelijk voor de administratie van al deze bedrijven. Je krijgt, wanneer je bij ons komt werken, een aantal merken onder je. Het is dus belangrijk dat je goed overzicht kunt houden van de werkzaamheden voor elk bedrijf en prioriteiten kunt stellen. We verwachten hierin veel zelfstandigheid van je. Ik verricht bijvoorbeeld veel werkzaamheden voor SugarCity Events en Office Hotel, waar mijn collega veel met Beachhouse Hotel bezig is. Natuurlijk hebben we ook regelmatig teamoverleg om te bespreken waar we in de afgelopen periode tegenaan zijn gelopen. Hoe we dit kunnen oplossen en hoe we dit in de toekomst wellicht kunnen voorkomen.”

Eigenschap 3: je bent een teamplayer
“Binnen het team krijg je een zelfstandige rol, maar je zult ook veel moeten schakelen met andere interne afdelingen. In die zin zoeken we dus ook een teamplayer. Zo schakel je bijvoorbeeld met onze marketingafdeling omtrent facturen van systemen die zij gebruiken of wanneer er een campagne op een extern platform heeft gedraaid. Met Technisch Beheer hebben wij bijvoorbeeld contact over het opstellen van afrekeningen voor de servicekosten. En met de afdeling Makelaardij over de verkoopfacturen die voortvloeien uit huurcontracten. Maar de Cobraspen Groep heeft een platte organisatiestructuur, dus het is makkelijk direct contact te leggen met collega’s wanneer je vragen hebt.”

Eigenschap 4: je vindt het leuk om mee te denken
“Natuurlijk is het in ’t begin even inkomen. De verschillende bedrijven, veel nieuwe collega’s.. maar na een tijdje waarderen we het zeker als je initiatief toont. Ga zelf op onderzoek uit; zijn er dingen die we kunnen verbeteren? En hoe dan? Er is veel ruimte voor eigen inbreng.”

Stel: ik bezit deze eigenschappen, hoe weet ik dan of ik ook bij het team pas? Dat is natuurlijk ook belangrijk.

Anika: “We hebben een klein maar hecht team. Ik werk momenteel samen met vijf collega’s. We werken samen hard en kunnen op elkaar bouwen, maar we hebben het ook leuk met elkaar. Natuurlijk is het belangrijk dat onze nieuwe collega goed bij onze groep past. Het belangrijkste daarin is denk ik een open houding. Gezelligheid en een grapje op z’n tijd, dat vinden we belangrijk. Ook doen we op vrijdagmiddag geregeld een drankje met elkaar om het weekend in te luiden, je merkt echt dat dit bijdraagt aan de sfeer en de onderlinge band. We zouden het gezellig vinden als onze nieuwe collega ook aanschuift.”

“We werken samen hard en kunnen op elkaar bouwen, maar we hebben het ook leuk met elkaar.”

– Teamleider Financiële Administratie Anika Suiker