Suikersilo's winnen prestigieus Benelux Aluminium in Renovatie Award 2007

Op 19 september 2007 wonnen de suikersilo’s van Cobraspen Vastgoedontwikkeling BV op SugarCity in Halfweg het prestigieuze Benelux Aluminium in Renovatie Award 2007.

Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan gerenoveerde projecten of gebouwen, waarin op een zinvolle en innovatieve manier aluminium is toegepast. De suikersilo’s zijn de blikvangers van een immens renovatieproject van Cobraspen Vastgoedontwikkeling BV om het CSM-terrein nieuw leven in te blazen. De suikersilo’s zijn omgebouwd tot kantoortorens. De bekleding van de gevels is door middel van aluminium beplating uitgevoerd. De zonnewerende beglazing is aangebracht in aluminium puien en een omkadering met aluminium beplating.

Het project is zeer uniek vanwege hun vorm en de toepassing van de speciaal ontwikkelde geprofileerde aluminium beplating erop. Zeker aangezien de puikaders recht zijn en geplaatst worden in een gevel die rond loopt. De puikaders zijn hierbij recht geplaatst in een rondgebogen gevel. De aluminium bekleding van de gevels is rondlopend. Juist de regelmaat van de in de gevel aangebrachte ramen, geeft dit gebouw een bijzonder uitzicht. Door de rechte ramen in een ronde basisvorm, heeft Cobraspen Vastgoedontwikkeling BV een bijzonder accent gelegd op deze detaillering.