WAT WE DOEN

Realisatie ‘De Heerlijckheid’

Aan de Drenthelaan in Heemstede heeft Cobraspen Groep een kleinschalig appartementencomplex gerealiseerd. Dit complex kreeg de tot de verbeelding sprekende naam ‘De Heerlijckheid’, als ode aan het boeiende dorpsverleden.  

Ideale woning
Het appartementencomplex De Heerlijckheid in Heemstede bestaat uit een zestal appartementen verdeeld over drie woonlagen. De woningen zijn licht, modern en netjes afgewerkt en direct te betrekken. Fijn is dat elke woning is voorzien van twee eigen balkons. Zo heb je altijd plek om een fijne buitenruimte te creëren.

Met de ideale ligging, tussen veel natuur en het dorpscentrum in, zijn de appartementen ideaal voor starters, senioren of alleenstaanden. Zo woon je midden in het beste van twee werelden. Dit maakt De Heerlijckheid een kleinschalig wooncomplex met groot wooncomfort.

Een ode aan het verleden
De naam ‘De Heerlijckheid’ is een ode aan het boeiende verleden en het ontstaan van Heemstede. Een ‘heerlijkheid’ was het grondgebied van een heer waaraan bepaalde ‘heerlijke rechten’ verbonden waren. Toen Haarlem in 1245 stadsrechten kreeg en begrensd werd, groeide de noodzaak om de omliggende gebieden ook een naam te geven. Aan de graven van Holland, Willem II en zijn zoon Floris V, de nobele taak om de dorpjes buiten Haarlem om te vormen tot afzonderlijke ambachten. Deze nieuwe ambachten werden via schouten en schepenen bestuurd of beleend aan leenmannen.

Zo werd Heemstede beleend aan een edelman uit Holy. Zijn naam was Reinier van Holy, welke zich later ‘Van Heemstede’ zou noemen. Tussen 1284 en 1300 bouwde hij het Slot Heemstede aan het Spaarne. Het slot werd een aantal keren verwoest, tot het in 1810 zodanig was verzwakt dat het werd afgebroken. Op de middeleeuwse funderingen is nu een landgoed gevestigd met de naam ‘Het Oude Slot’.

Waar

Drenthelaan, Heemstede.

Wat

Realisatie kleinschalig appartementencomplex.

Uniek

In het centrum, dichtbij het groen. Het beste van twee werelden.

Drenthelaan 8

De Heerlijckheid

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Neem contact met ons op!

Locatie van De Heerlijckheid